Atrologiens 12 stjernetegn

De 12 Stjernetegnene i astrologien

Astrologien deler dyrekretsen inn i 12 stjernetegn, hver med sine egne unike egenskaper og trekk. Hvert tegn tilhører et bestemt element – ild, jord, luft eller vann – som gir det en grunnleggende natur. Stjernetegnene tilhører også bestemte «kvaliteter»: ledende/kardinale, faste eller bevegelige,

Her er en kort oversikt over de 12 stjernetegnene, de oppgitte datoene er ca-datoer. Dersom man er født i overgangen mellom to tegn, kan det vært lurt å kontakte en astrolog for å finne ut nøyaktig hvilket tegn man tilhører.

1. Væren (21. mars – 19. april)

Væren, som styres av Mars, er kjent for sitt mot, sin energi og lederegenskaper. Dette ildtegnet er impulsivt og tar ofte initiativ, men kan også være utålmodig. Væren elsker nye utfordringer og eventyr.

2. Tyren (20. april – 20. mai)

Tyren, styrt av Venus, er et jordtegn kjent for sin stabilitet, tålmodighet og sans for luksus. Tyren er praktisk, pålitelig og setter stor pris på sikkerhet og komfort. De er ofte opptatt av kunst, mat og natur.

3. Tvillingene (21. mai – 20. juni)

Tvillingene, styrt av Merkur, er et lufttegn preget av kommunikasjon og nysgjerrighet. De er sosiale, tilpasningsdyktige og elsker å lære nye ting. Tvillingene er kjent for sin allsidighet, men kan også være ubesluttsomme.

4. Krepsen (21. juni – 22. juli)

Krepsen, styrt av Månen, er et vanntegn som er svært følsomt og beskyttende. De er omsorgsfulle, lojale og setter stor pris på familie og hjem. Krepsen er intuitiv, men kan være noe reservert og beskyttende av natur.

5. Løven (23. juli – 22. august)

Løven, styrt av Solen, er et ildtegn som utstråler selvtillit og karisma. Løver er sjenerøse, kreative og elsker å være i sentrum. De er naturlige og stolte midtpunkt, med behov for anerkjennelse.

6. Jomfruen (23. august – 22. september)

Jomfruen, styrt av Merkur, er et jordtegn kjent for sin sans for detaljer og analytiske ferdigheter. Jomfruer er praktiske, pålitelige og omsorgsfulle. De er ofte perfeksjonistiske og har et sterkt behov for orden og struktur.

7. Vekten (23. september – 22. oktober)

Vekten, styrt av Venus, er et lufttegn som verdsetter harmoni og balanse. De er diplomatiske, sjenerøse og elsker skjønnhet og kunst. Vekter er ofte opptatt av rettferdighet og søker å unngå konflikter.

8. Skorpionen (23. oktober – 21. november)

Skorpionen, styrt av Pluto, er et vanntegn preget av intensitet og mystikk. De er lidenskapelige, modige og svært lojale. Skorpioner har sterk emosjonell dybde og er ofte opptatt av transformasjon og indre vekst.

9. Skytten (22. november – 21. desember)

Skytten, styrt av Jupiter, er et ildtegn kjent for sin optimisme, frihetstrang og eventyrlyst. De elsker å reise og utforske nye ideer. Skytten er filosofisk av natur og setter stor pris på ærlighet og visdom.

10. Steinbukken (22. desember – 19. januar)

Steinbukken, styrt av Saturn, er et jordtegn som står for ambisjon og disiplin. De er ansvarlige, målrettede og svært arbeidsomme. Steinbukker har ofte en praktisk tilnærming og er opptatt av å bygge en solid fremtid.

11. Vannmannen (20. januar – 18. februar)

Vannmannen, styrt av Uranus, er et lufttegn kjent for sin originalitet og sine humanitære holdninger. De er uavhengige, intellektuelle og ofte opptatt av samfunnsspørsmål. Vannmenn er progressive og tenker ofte utenfor boksen.

12. Fiskene (19. februar – 20. mars)

Fiskene, styrt av Neptun, er et vanntegn preget av empati og kreativitet. De er intuitive, følsomme og ofte svært medfølende. Fiskene har en dyp forståelse for menneskelige følelser og er ofte kunstnerisk og drømmende.

Hvert stjernetegn representerer unike kvaliteter som kan gi dyp innsikt i hvordan vi navigerer i livet. Sammen utgjør de en mosaikk av menneskelige trekk og potensiale, noe som gjør astrologien til et kraftfullt verktøy for selvforståelse og personlig vekst.